Водещи в дренаж
Führend in Entwässerung
KESSEL Logo
 >  > 

Мазнино уловители, сертифицирани по DIN EN 1825-1

Мазниноуловители, сертифицирани по DIN EN 1825

В предприятия, при които в отпадната вода се съдържат мазнини, трябва да бъдат монтирани мазниноуловители,сертифицирани по DIN 4040/ DIN EN 1825-1. Според тази норма мазниноуловители се използват винаги, когато мазнините и маслата са с органичен произход и трябва да се изолират от мръсната вода. Типични места за използването им са месарниците, кланици,кухни в заведения за бързо хранене, и в ресторантите. Големината на мазниноуловителя зависи най-вече от количеството отпадни води.

 

Вливащата се и съдържаща мазнини отпадна вода най-напред се отвежда в мазниноуловителя през интегрирана еластична плоча. По този начин се постига намаляване на скоростта на потока, както и равномерното му разпределение. Разделянето на леките вещества (мазнини) и утайките (тиня) от мръсната вода се постига само чрез силата на гравитацията. Мазниноуловителите трябва да бъдат почиствани минимум веднъж месечно. Тогава цялата утайка от мазнини се изсмуква от цистерната за извозване , след което мазниноуловителят отново се пълни с чиста вода.

Мазниноуловителите на KESSEL отговарят на съответните норми и правила, както и на строителните изисквания за конкретният случай. Освен варианти за подземен монтаж до клас на натоварване D (= 40 тона натоварване), има и богат асортимент от свободно поставяеми мазниноуловители. Разликата при тях е в системата на почистването им.

 

KESSEL - мазниноуловител евро "G" сертифициран по prEN 1825-1 NG 1, 2 и 4 за подземен монтаж


Артикул Nr. 93004/120B (NG 4)

Мазниноуловител от полиетилен за монтиране в земята. С отделен накрайник от полиетилен, плавно изравняване на височината и нивото, накланящ се до 5°, с покритие клас A/B или D , съответствие по EN 124 от сив чугун (може да минават върху него леки и тежкотоварни превозни средства), изолация срещу миризми, включително ключ за повдигане.

Рег. номер Z-54.6-345

  Технически характеристики

Принадлежности: Шахта за взимане на проби при вграждане в земята.

 

KESSEL – мазниноуловител евро "G" сертифициран по prEN 1825-1 NG 7, 10, 15 и 20 за подземен монтаж


Артикул Nr. 93020/120B (NG 20)

Мазниноуловител от полиетилен за монтиране в земята. С отделен накрайник от полиетилен, плавно изравняване на височината и нивото, накланящ се до 5°, с покритие клас A/B или D според EN 124 от сив чугун (може да минават върху него леки и тежки превозни средства), изолация срещу миризми, включително ключ за повдигане.

Рег. номер Z-54.6-357

  Технически характеристики

Принадлежности: Шахта за взимане на проби при вграждане в земята.

 

KESSEL –– мазниноуловител евро "G"сертифициран по prEN 1825-1 NG 2, 4, 7 и 10
за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване


Артикул Nr. 93002 (NG 2)

Мазниноуловител от полиетилен за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване, с отделен накрайник, капак от полиетилен, механизъм за бързо затваряне срещу миризми.


Рег. номер Z-54.6-327

  Технически характеристики

Принадлежности: показател на нивото, приспособление за вземане на проби и приспособление за пълнене, система за повдигане на водата.

 

KESSEL – мазниноуловител евро "D" сертифициран по prEN 1825-1 NG 2, 4, 7 и 10
с директно почистване, за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване


Артикул Nr. 93002.00/D1 (NG 2)

Мазниноуловител от полиетилен с директно почистване, за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване, с отделен накрайник, капак от полиетилен, механизъм за бързо затваряне срещу миризми.
С инсталирана система за изсмукване в посока на протичане (ляво или дясно) за едновременно изпразване на накрайника и мазниноуловителя, с изход за фланец за смукателна тръба, фланец за почистване DN 65, PN 10 сертифициран по DIN 2501, Storz-B-съединение R за свързване с цистерна за извозване.


Рег. номер Z-54.6-327

  Технически характеристики

Принадлежности: показател на нивото, уредба за вземане на проби и приспособление за пълнене, система за повдигане на водата

 

KESSEL – мазниноуловител евро "D+S" сертифициран по prEN 1825-1 NG 2, 4, 7 и 10
с Shredder-Mix-система и директно почистване за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване


Артикул Nr. 93004.00/DS1 (NG 4)

Мазниноуловител от полиетилен с директно почистване и приспособление за почистване, за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване, с отделен накрайник, капак от полиетилен, механизъм за бързо затваряне срещу миризми.
С инсталирано приспособление за изсмукване в посока на протичане( ляво или дясно) за едновременно изпразване на накрайника и мазниноуловителя, с изход за фланец за смукателна тръба, фланец за извозване на отпадъци DN 65, PN 10 сертифициран по DIN 2501, Storz-B-куплунг R за свързване с цистерна за извозване.

С приспособление за смесване и промиване Schredder-Mix, със струйни и конусни дюзи, с интегриран прекъсвач и изолиращ механизъм.

Рег. номер. Z-54.6-327

  Технически характеристики

Принадлежности: показател на нивото, приспособление за вземане на проби и приспособление за пълнене, изпомпваща водата станция, дистанционно управление.

 

KESSEL – – мазниноуловител евро "E+S" сертифициран по prEN 1825-1 NG 2, 4, 7 и 10
със система за ръчно почистване, за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване


Артикул Nr. 93004.00/M1 (NG 4)

Мазниноуловител от полиетилен със система за почистване, за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване, с отделен накрайник, капак от полиетилен, механизъм за бързо затваряне срещу миризми.
С приспособление за почистване M (ръчно обслужване), система KESSEL, с разпределител на превключването, струйни и конусни дюзи за смесване и промиване, с външна помпа, с интегриран прекъсвач и изолиращо устройство, с разпределителен шкаф, със система за пълнене с връзки за промиване и пълнене съгласно DIN 1988, фланец за почистване DN 65, PN 10 съгласно DIN 2501, Storz-B-куплунг 2,5" за цистерна за извозване.

Рег. номер. Z-54.6-327

Технически характеристики

 

KESSEL – мазниноуловител евро "E+S" PV сертифициран по prEN 1825-1 NG 2, 4, 7 и 10 с програмирано управление за почистване, за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване


Артикул Nr. 93004.00/P1 (NG 4)

Мазниноуловител от полиетилен с програмирана, напълно автоматична система за почистване, за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване, с отделен накрайник, капак от полиетилен, механизъм за бързо затваряне срещу миризми.
Със система за почистване PV ( пълно автоматично програмно управление), система KESSEL, с разпределител на превключването и серводвигател, струйни и конусни дюзи за смесване и промиване, с външна помпа, с интегриран прекъсвач и изолиращо устройство, с разпределителен шкаф, със система за пълнене с връзки за промиване и пълнене съгласно DIN 1988, фланец за почистване DN 65, PN 10 съгласно DIN 2501, Storz-B-купленг 2,5" за цистерна за извозване.

Рег. номер. Z-54.6-327

  Технически характеристики

 

Top


 

Източник на информация и съвети за строителни предприемачи и специалисти:

Технически сведения и консултация за продуктите на KESSEL

Свали справочника за мазнино уловителите
(PDF, 9,2 Mb)

 

Съвет: за да запишете документа натиснете десния бутон на мишката и изберете "Запиши като..."

 
 

 

©2013 KESSEL AG
Bahnhofstraße 31, 85101 Lenting, Germany
отпечатък
Декларация за поверителност