Водещи в дренаж
Führend in Entwässerung
KESSEL Logo
 >  > 

Сепаратори за скорбяла

KESSEL – сепаратори за скорбяла

Скорбялата се съхранява под формата на зърна във вътрешността на клетките на картофите, житните растения и други от разред бобови. В процеса на беленето зрънцата скорбяла (клетките) се разкъсват и скорбялата се отмива от водата. Картофите съдържат около 20 - 30% скорбяла. Получаващата се отпадна вода, според техниката на обработка, съдържа между около 2 до 5%. скорбяла. За известно време това води до задържане в отточните тръби на отпадни води и до образуване на кора, в последствие и до запушване.

За съдържаща скорбяла отпадна вода, DIN 1986 предписва непременно монтиране на сепаратор за скорбяла. Най-често приложение те намират в кухните на заведенията, производителите на чипс и пържени храни, както и на крокети, и във фабриките за консерви.

Сепаратори за скорбяла на KESSEL се произвеждат според съответните правни норми и изисквания. Инсталациите – аналогични на мазниноуловителите– се предлагат за вграждане в земята, както и за свободно поставяне с различни приспособления за почистване.

 

KESSEL – сепаратор за скорбяла "G" правоъгълен NG 0,5, 1, 2 и 3
за вграждане в земята


Артикул Nr. 94202/00A

Сепаратор за скорбяла от полиетилен за вграждане в земята. С интегрирана утаителна камера, промиващо устройство от полиетилен R1, накрайник от полиетилен, за плавно изравняване на височината и нивото, капак клас A/B и D съгласно EN 124 от сив чугун, (по него може да преминават леки и тежкотоварни превозни средства), изолиран срещу изпускане на миризми, включително ключ за повдигане.

 Технически характеристики

Принадлежности: инсталация за системно разделяне, шахта за вземане на проби, вграждана в земята, кофа от полиетилен.

 

KESSEL – сепаратор за скорбяла "G" овален NG 0,5, 1, 2 и 3 за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване


Артикул Nr. 94202/00.1

Сепаратор за скорбяла от полиетилен за поставяне в помещения защитени от замръзване. С интегрирана утаителна камера, промиващо устройство от полиетилен R1, с капак от полиетилен и бързо действащи затвори, изолиран срещу изпускане на миризми.

 Технически характеристики

Принадлежности: инсталация за системно разделяне, шахта за вземане на проби, вграждана в земята , кофа от полиетилен, показател на нивото и приспособление за пълнене.

 

 KESSEL – сепаратор за скорбяла "E+S" M овален NG 1, 2 и 3
със система за ръчно почистване, за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване


Артикул Nr. 94202/00.1

Сепаратор за скорбяла от полиетилен за поставяне в помещения защитени от замръзване. С интегрирана утаителна камера, промиващо устройство от полиетилен R1, с капак от полиетилен и бързо действащи затвори, изолиран срещу изпускане на миризми. Със система за почистване M (ръчно обслужване), система KESSEL, с промиващо устройство от полиетилен R1, за странично свързване с воден канал , съгласно DVGW и съответно DIN 1988, разпределител на превключването, конусни дюзи за смесване и промиване, с външна помпа, с интегриран прекъсвач и изолиращо устройство, с разпределително табло, с устройство за пълнене с връзки за промиване и пълнене съгласно DIN 1988, фланец за почистване DN 65, PN 10, съгласно DIN 2501, Storz-B-съединение 2,5" за цистерна за извозване.

 Технически характеристики

Принадлежности: Приспособление за взимане на проби

 

 KESSEL – сепаратор за скорбяла "E+S" PV M овален NG 1, 2 и 3
с програмирана система за почистване, за свободно поставяне в помещения защитени от замръзване


Art. Nr. 96402/00.P1

Сепаратор за скорбяла от полиетилен за поставяне в помещения защитени от замръзване. С интегрирана утаителна камера, промиващо устройство от полиетилен R1, с капак от полиетилен и бързо действащи затвори, изолиран срещу изпускане на миризми. Със система за почистване PV (напълно автоматично програмно управление), система KESSEL, с промиващо устройство от полиетилен R1, за странично свързване с воден канал съгласно DVGW и съответствие по DIN 1988, разпределител на превключването, конусни дюзи за смесване и промиване, с външна помпа, с интегриран прекъсвач и изолиращо устройство, с разпределително табло, програмирано и напълно автоматично устройство за обслужване и с функционални данни в 7 сегмента, ръчно управление, автоматично управление с дистанционно управление, с два магнитни вентила R1, с приспособление за пълнене с връзки за промиване и пълнене съгласно DIN 1988, фланец за почистване DN 65, PN 10 съгласно DIN 2501, Storz-B-куплунг 2,5" за цистерна за извозване.

 Технически характеристики

Принадлежности: Приспособление за взимане на проби

 

Top


 

Източник на информация и съвети за строителни предприемачи и специалисти:

Технически сведения и консултации за продуктите на KESSEL

Свали справочника за мазнино уловители
(PDF, 9,2 Mb)

 

Съвет: за да запишете документа натиснете десния бутон на мишката и изберете "Запиши като..."

 
 

 

©2013 KESSEL AG
Bahnhofstraße 31, 85101 Lenting, Germany
отпечатък
Декларация за поверителност